ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» ή όπως είναι ευρέως διαδεδομένος school bullying, είναι ένα φαινόμενο νεανικής βίας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τη Δευτέρα 6-3-2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση στα πλαίσια της ημέρας αυτής. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης , κα Μαυρόγιαννη Βασιλική Παιδαγωγός και κα Μουτζούρη Ελένη, στα πλαίσια ολοκληρωμένης δράσης της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Άργους Μυκηνών προωθούμενη από τον Προέδρο της κ.Τρύφωνα Μποζιονέλο προς τις σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ενημέρωσαν σχετικά τους μαθητές/τριες και των τριών τάξεων , τόσο για τον Σχολικό Εκφοβισμό όσο και για την Έμφυλη Βία , δίνοντας έμφαση στα πρώιμα σημάδια εκδήλωσης των φαινομένων αλλά και ενδυναμώνοντάς τους, καταδεικνύοντας τρόπους αντιμετώπισης, καθώς επίσης και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει συμβουλευτικά ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης, με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Οι μαθητές/τριες με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την σχετική δράση αποκομίζοντας οφέλη για τη ζωή τους τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στη ευρύτερη κοινότητα.

Evaggelia Katsigianni