Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας τον Νοέμβριο

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας τον Νοέμβριο

Την Πεμπτη 09/11 , επιτεύχθηκε ένα ζωντανό, βιωματικό μάθημα με τους μαθητές/-τριες της Α τάξης του Γυμνασίου Νέας Κίου. Ζωντάνεψε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός στα μάτια των μαθητών μας, γνώρισαν από κοντά τα επιτεύγματα των μυκηναίων, αφουγκράστηκαν τον Αγαμέμνονα, “συζήτησαν” με τους τεχνίτες και θαύμασαν τα έργα τους που φυλάσσονται στο Μουσείο των Μυκηνών. Πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτόν τον τόπο!!! Η μυθολογία και η ιστορία είναι δίπλα μας!!! Με παραστατικό τρόπο μας ταξίδεψε σε αυτά τα μονοπάτια ο κ. Μιχάλης Σκούρτης. Τον ευχαριστούμε πολύ!!!

Την ίδια μέρα, η Β’ τάξη επισκέφτηκε το βυζαντινό μουσείο Αργολίδας που βρίσκεται στο Άργος και συγκεκριμένα στο ιστορικό συγκρότημα γνωστό και ως «στρατώνες του Καποδίστρια».
Εκεί μας υποδέχθηκε η αρχαιολόγος του μουσείου και μας έκανε μία σύντομη περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο δείχνοντας μας κεραμικά, ψηφιδωτά και νομίσματα που προέρχονται κυρίως από την πόλη του Άργους αλλά και απο την Τίρυνθα, την Τραχειά και το Ναύπλιο.
Έπειτα επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Έναν εξωτερικά πλούσιο και εντυπωσιακό ναό που χτίστηκε το 1822. Εκεί συναντήσαμε και μιλήσαμε με τον Πάτερ Αντώνιο που μας ενημέρωσε οτι η εκκλησία αποτελεί ένα απο τα παραδοσιακά διατηρητέα μνημεία της πόλης του Άργους. Η επίσκεψη μας εκεί έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού πρόσφεραν κέρασμα και πορτοκαλάδα σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές της Γ΄  τάξης, επισκέφτηκαν μέρος του αρχαιολογικού χώρου Άργους στις υπώρειες του λόφου Λάρισα.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Κριτήριο και το Νυμφαίο όπου ξεναγήθηκαν από τους συνοδούς καθηγητές και έμαθαν για το μύθο των Δαναΐδων,  το Αδριάνειο υδραγωγείο και τη ιστορία της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο Άργους και τα λουτρά – Θέρμες  στον ευρύτερο χώρο του θεάτρου, όπου άκουσαν στοιχεία για την ιστορία  και τη χρήση του στο πέρασμα των αιώνων.

 

Evaggelia Katsigianni