Το σχολείο μας τίμησε «Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας τῆς Τρισηλίου Θεότητος

Το σχολείο μας τίμησε «Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας τῆς Τρισηλίου Θεότητος

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, της μεγάλης  γιορτής των γραμμάτων, οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Κίου τίμησαν «Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας τῆς Τρισηλίου Θεότητος», συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό στα καθ’ ημάς. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.
Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, ο πατήρ Δημοσθένης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, με πύρινο λόγο, μας μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του, μας μίλησε για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και την προσφορά τους στην Παιδεία. Τόνισε ότι η μνήμη των Τριών Ιεραρχών θεωρείται, ότι έρχεται να συμβολίσει μεταφορικά την Αγία Τριάδα και τον ρόλο των Τριών Πατέρων στη διαμόρφωση του τριαδικού δόγματος και να
υποδηλώσει τα όρια προσέγγισης του ελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού. Ουσιαστικά η εκκλησιαστική εορτή θεσπίστηκε με σκοπό την κατασίγαση της εγερθείσης διάστασης σχετικά με την αξιολογική ιεράρχησή τους.
Χρόνια πολλά σε όλη τη σχολική κοινότητα!

 

Evaggelia Katsigianni