Πρόγραμμα στο ΚΠΕ Νέας Κίου

Πρόγραμμα στο ΚΠΕ Νέας Κίου

Την Τετάρτη 2-3-2022 οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Νέας Κίου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ταξίδι στο Παρελθόν..Νέα Κίος” με συνοδούς τις καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Βελλίνη και κ. Κατσίγιαννη.

Μετά από την ενημέρωση στο Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου για την Κίο της Μικράς Ασίας, τη Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Νέα Κίο ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του ΚΠΕ στην εκκλησία της Θεομάνας όπου έμαθαν την ιστορία των τεσσάρων εικόνων που έφεραν οι πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας.

Ξεναγήθηκαν στο Λασκαρίδειο Μουσείο της πόλης όπου είδαν αντικείμενα της καθημερινής ζωής που έφεραν οι πρόσφυγες μαζί τους και κατάλαβαν το υψηλό βιοτικό επίπεδο που είχαν εκεί και τις δυσκολίες της εγκατάστασης τους στην Νέα Κίο.

Τέλος, επιστρέφοντας στο Πνευματικό Κέντρο έκαναν ομαδοσυνεργατικές εργασίες με την καθοδήγηση του προσωπικού του ΚΠΕ.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΚΠΕ Νέας Κίου για την άψογη συνεργασία. Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν θετικές για τον διαφορετικό τρόπο μάθησης μέσα από βιωματικές δράσεις και μάλιστα σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν  πόλεμο και τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους.

Μια επιτυχημένη δράση για το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία και την συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

 

Evaggelia Katsigianni