Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα στο ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου Β Τάξη

Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα στο ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου Β Τάξη

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 η Β΄ τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησε Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα στο ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου με τίτλο «Με τα φτερά του γλάρου».

Προηγήθηκε, η ενημέρωση των μαθητών μας από τα μέλη της Π.Ο. του ΚΕΠΕΑ για την αξία του υγρότοπου «Καλύβια», την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής αλλά και αναδείχθηκαν τα προβλήματα του υγρότοπου.
Στη συνέχεια η ομάδα των μαθητών μας, συνοδευόμενη από την Π.Ο. του ΚΕΠΕΑ και τις εκπαιδευτικούς συνοδούς του σχολείου μας, πήγαν στην παραλία της Νέας Κίου και με κιάλια κατάφεραν να κάνουν ορνιθοπαρατήρηση. Εκεί διαπίστωσαν τον μεγάλο αριθμό και την ποικιλία των πτηνών που φιλοξενεί ο υγρότοπος αλλά εντόπισαν και τα προβλήματα που προκαλεί η ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.
Παράλληλα, είδαν και σχολίασαν τις αρνητικές ανθρώπινες παρεμβάσεις στον υγρότοπο και συνειδητοποίησαν ότι αυτός ο τόπος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς σταθμούς της χώρας μας.
Τέλος, δημιούργησαν ωραίες κατασκευές με υλικά από την παραλία, συμπλήρωσαν τα φύλλα εργασίας και την αξιολόγηση του προγράμματος.

Πραγματικά, η επαφή με τη φύση αναζωογονεί, διδάσκει, προβληματίζει …. Με αυτά τα συναισθήματα
επέστρεψαν οι μαθητές μας, γνωρίζοντας σε βάθος μια περιοχή που τη ζουν καθημερινά. Μια περιοχή που δεν έχει αναδειχθεί και δυστυχώς δεν προστατεύεται.

Evaggelia Katsigianni