Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε το σχολείο μας

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε το σχολείο μας

Την Τετάρτη 17-1-2024 στο Γυμνάσιο Νέας Κίου  είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να αποδεχτούμε τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Αργολίδας κύριο Νεκτάριο, που μίλησε στους μαθητές μας με σωστό και φιλικό και παιδαγωγικό τρόπο αναλύοντας τη ζωή και το έργο ενός σύγχρονου Αγίου της ορθόδοξη εκκλησίας.

Οι πραγματικές ιστορίες που μας διηγήθηκε από τον Άγιο Πορφύριο συνέβαλαν στην ενδυνάμωση της πίστη μας αλλά και μαθητές μας συνειδητοποίησαν τη μεγάλη αξία της αγάπης, της συνεργασίας αλλά και της μετάνοιας.

Ακολούθησε συζήτηση και μαθητές μας εξέφρασαν ερωτήσεις και απορίες στον Μητροπολίτη μας.

Παράλληλα ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, αρωγός πάντα σε κάθε μας δράση, προσέφερε βασιλόπιτα την οποία ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιότατος.

 

Στο τέλος της μικρής μας εκδήλωσης, ο Σεβασμιότατος πρόσφερε σε όλους τους μαθητές μας το βιβλίο του “Το αλητόπαιδο του Θεού” που αναφέρεται στο βίο του θαυματουργού αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. Οι μαθητές μας με τη σειρά  τους προσέφεραν ευχαριστήριο  δώρο στον Σεβασμιότατο για την επίσκεψη του στο σχολείο μας.

Εκφράζουμε ως σχολική κοινότητα τις θερμές μας ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο

Μητροπολίτη Αργολίδας κύριο Νεκτάριο για την επίσκεψη του στο σχολείο  μας αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την παρουσία του στην εκδήλωση και την προσφορά βασιλόπιτας και δώρων στους μαθητές μας.

Evaggelia Katsigianni