H Εθελοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Κίου στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

H Εθελοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Κίου στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, η Εθελοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νέας Κίου επισκέφτηκε τον Ιερό ναό Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα το χώρο όπου γίνεται η προετοιμασία του συσσιτίου για τους άπορους συμπολίτες μας. Οι μαθητές μας πρόσφεραν κουλουράκια και λάδι, για να συνεισφέρουν και αυτοί στο γεύμα της ημέρας. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του συσσιτίου για την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά αγάπης στον συνάνθρωπο που την έχει ανάγκη. Στόχος της σύστασης της ομάδας μας είναι οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι ο εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα.

Πιστεύουμε πως οι μαθητές μας θα είναι οι αυριανοί Εθελοντές πολίτες που θα προσφέρουν ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο χώρο της Ευαγγελίστριας, ξεναγηθήκαμε στο εκκλησιαστικό μουσείο και θαυμάσαμε τα ιερά κειμήλια που φιλοξενεί καθώς είδαμε και το μοναδικό βαπτιστήριο ενηλίκων στην Αργολίδα.

Ευχαριστούμε την Υπεύθυνη του συσσιτίου για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε καθώς και την αγάπη που μας μετέδωσε για αυτό που κάνει η ίδια και όλες οι κυρίες εθελόντριες.

Φυσικά, οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις ακούραστες και πάντα πρόθυμες κυρίες του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και στις μητέρες των μαθητών της εθελοντικής μας ομάδας, που παρασκεύασαν τα κουλουράκια και προσφέρθηκαν στο συσσίτιο.

  

Evaggelia Katsigianni